24.03.03

07:48

The latest

news

Tankar, spaningar och trender. Nya case, medarbetare, kunder och uppdrag. Här hittar du senaste nytt som ger dig bättre koll på Haus och det vi gör.

Society + Vafabmiljö = sant

Haus historia med Vafabmiljö är både lång och kantad av roliga projekt. Senast en helt ny hemsida, signerad Haus Web. Därför känns det nu lite extra kul att officiellt välkomna Vafabmiljö in i Haus Society-familjen också!

Läs mer

Att förnya en skidort

Skidorten Säfsen gav oss uppdraget att utveckla deras varumärkeskommunikation. Som en del i arbetet ville vi differentiera dem mot de stora destinationerna och resultatet blev det nya varumärkeskonceptet “Barnens egen skidort”.

Läs mer

Säg hej till våra nya chefer!

Haus har tillsatt två chefsroller. Frida Asante är ny affärsområdeschef för Haus Grow och Viktoria Brandel är ny försäljningschef för Haus.

Läs mer

Så sätter du u:et i UX

I en värld där teknologin ständigt utvecklas, är UX-design inte bara en trend utan en nödvändighet. Genom att sätta användaren i fokus under designprocessen, kan vi skapa produkter som inte bara ser bra ut utan som också löser verkliga problem på ett effektivt sätt.

Läs mer

Haus värvar global marknadschef från H&M

Som VD och Executive Producer var hon en stor del av ACNE Digitals framgång och etablering i Los Angeles, Berlin och Paris. De senaste nio åren har Frida Asante haft flera ledande positioner inom H&M.

Läs mer

”Min blodgivning” gör det enklare att ge blod

Vi har tagit fram en lösning åt organisationen GeBlod som gör det enklare för blodgivare att ge blod och för GeBlod att få fler och mer långvariga blodgivare!

Läs mer

Grafisk profil & webb åt Aros IT-partner

Roliga nyheter! Vi har tillsammans med Aros IT-partner arbetat fram en ny grafisk profil och webbplats.

Läs mer

En lite glassigare e-handel

Hemglass har sedan några år tillbaka haft en e-handelslösning där du kan ”boka” den glass som du sedan hämtar och betalar i glassbilen. Problemet? Eftersom lagerhanteringen inte är direkt kopplad till ordrarna kan det hända att en beställning hamnar på villovägar eller att kunden inte dyker upp för att hämta sin beställning.

Läs mer

Ny webbplats till Västerås Stadsmission

Äntligen är den live. Vi har sen en tid tillbaka hjälpt Västerås Stadsmission att bygga upp sin nya Webbplats.

Läs mer

Smart e-handelslösning åt Livv & Guest Comfort

Livv kom till oss med en utmaning. De hade två varumärken och två webbutiker som var kopplade till ett och samma lager. Men i dagsläget gör de all orderhantering och alla justeringar manuellt, vilket gör att varje liten förändring blir både kostsam och omständlig.

Läs mer

Har du sett toppen av isberget?

För några år sedan fick vi uppdraget att hjälpa Västerås stad ta fram en kampanj om hur de jobbar med våldsprevention. Idén bygger på det stora mörkertal som finns bland våldsfall i nära relationer och att det sker så mycket bakom lyckta relationsdörrar. Att det vi kan se bara är toppen av isberget. Kampanjen har ett par år på nacken men har de senaste veckorna åter synts på stortavlor runtom i Västerås. Med statistik som tyvärr är lika aktuell idag som när den först togs fram.

Läs mer

E-handel 3.0

Har du stött på begreppet ”headless” när det snackas e-handel? Kort sagt innebär det att man separerar själva e-handelssystemet och affärsprocesserna från webbutikens frontend och design. På så sätt kan du anpassa kundupplevelsen och få den precis som du vill ha den – istället för att behöva hålla dig till handelsplattformens snäva ramar.

Läs mer

En ny bild av Västerås

Kolla! Västerås har ett nytt platsvarumärke som vi varit med och tagit fram! Tack för förtroendet och tack alla som varit med i projektet.

Läs mer

In the Haus – Nyhetsbrev

Är du nyfiken på vad som händer i Hauset och vilka trender vi ser i branschen just nu? Då ska du såklart prenumerera på oss! Kom igen, det är där det händer!

Läs mer

Julinsamling – Hjälp oss hjälpa fler!

Julen är en tuff period för många och med ett allt hårdare ekonomiskt klimat lär det här året knappast bli något undantag. Enligt Rädda Barnens senaste rapport lever närmare 4 000 barn i ekonomisk utsatthet – bara i Västerås.

Läs mer

The state of creativity study 2023

En rapport om kreativitet i oroliga tider släpptes i samband med Cannes Lions men gick nog många förbi: The state of creativity study 2023. Intervjuer med 2400 kreatörer och marknadsförare omvandlades till en rad insikter och råd om hur det kreativa arbetet kan stärkas.

Läs mer

Hej Örebro!

Den 26 oktober var vi i Örebro och sa hej till alla härliga örebroare som ville hälsa på uppe på vårt nya Örebro-kontor. Förutom bubbel och mingelmat fick våra gäster hänga med på ett spännande panelsamtal om det ämne som just nu påverkar alla som jobbar med kommunikation på ett eller annat sätt – AI.

Läs mer

En ny bok till Livv

Livv hjälper sina hotellkunder att bygga sina varumärken och skapa större upplevelser. Vi hjälper Livv att berätta det i en bok som kommer att användas som DR.

Läs mer

Member 24 nominerade i Content Awards

Med hjälp av dramatiska påståenden stoppar ”Sant eller falskt” scrollandet på Facebook och avvärjer hoppa över annons-klicken på YouTube. I programserien slår gymkedjan Member 24 hål på myter i gymvärlden – och bekräftar sanningar! Till sin hjälp bjuder de in experter inom olika områden, allt från läkare till psykologer och näringsfysiologer, så att vi verkligen får reda på hur det ligger till.

Läs mer

Haus i Dagens Opinion

VD Robert Brodén medverkar i Dagens Opinions artikelserie Koncernbyggarna och berättar om Haus expansion och tankarna bakom husbygget. Snart samsas sju verksamheter under kontorstaken i Stockholm och Västerås. Artikeln kräver prenumeration på nyhetsbrevet Veckans Brief (rekommenderas), men kan läsas här nedan.

Läs mer

Entreprenörer till nya affärsområden

Läs mer

Kaptenens tal till nationen

Vi uppmanar alla att ta helg med kapten caroline segers viktiga tal till nationen.

Läs mer