Haus Society

KOMMUNIKATION för samhällsnytta

Vi är specialister inom kommunikation för samhällsnytta. Det betyder att vi hjälper offentlig sektor, organisationer och privata företag att bli tydligare samhällsaktörer som aktivt bidrar till förändring i samhällets viktigaste frågor.

Fullservice

Strategi

Kreation

Produktion

Kampanj

Tillgänglighet

Animation

Sociala medier

Effektcertifiering

ARU

Västerås stad – Stanna när du ser det här

När Västerås stad skulle bygga cykelöverfarter i stan ville de informera västeråsarna om vad de nya skyltarna betyder.

Region Sörmland & UMO – Från skönt till oskönt

Något som går från schysst till oschysst kan också vara olagligt, ville Region Sörmland och UMO påminna ungdomar i Sörmland om.

Sala kommun – Välkommen hem till Sala!

Att komma till Sala är som att komma hem. Vi tog fram en ny grafisk profil som doftar av nybakade bullar och känns som en varm kram.

Trafikverket Ett smart system

Stockholm växer snabbare än någon annan stad i Europa. Men det betyder också att infrastrukturen behöver utvecklas för hänga med. Det ville Trafikverket prata om, så tillsammans med produktionsbolaget Prolounge tog vi fram en film där Stockholm är uppbyggt som en Rube Goldberg-maskin.

Region Västmanland – Föredrar du soffan framför gynstolen?

När Region Västmanland skulle börja med självprovtagning för HPV ville de förmedla hur enkelt och smidigt det är.

Västerås stad – Använd mig istället

Det är inte helt enkelt att nå ut till personer som skadar andra i sin närhet. Tillsammans med Västerås stad tog vi fram en kampanj för att visa hur de kan bli bättre på att agera ut sina känslor – och när de sedan är redo för en riktig lösning, kontakta Centrum mot våld.

Länsförsäkringar Bergslagen – Tio tips för att upptäcka en stulen cykel

Även om många vet att det finns mängder av stulna cyklar i omlopp är det långt ifrån alla som förstår vad det innebär att råka köpa en. Vi satte ihop en kampanj för att hjälpa Länsförsäkringars kunder undvika att hamna i fällan.

Västmanlands teater – När teatern pratar lyssnar man

I Västmanland är teatern något av en institution. En aktör som både vågar prata om de svåra ämnena och de soliga stunderna. Så självklart behövde de också en visuell och språklig garderob som kunde matcha en sådan stark personlighet.

Skolverket – Det börjar med dig

När Skolverket ville prata med rektorer och lärare om deras viktiga roll i att motverka sexuella trakasserier i skolan, tog vi fram en kampanj som på en gång hyllade och underströk deras uppgift.

Energimarknadsinspektionen – En ny syn på el

Elpriskollen är Sveriges enda oberoende jämförelsetjänst för elpriser. Men det är det inte alla som vet. Under åren vi tog fram kampanjer åt Energimarknadsinspektionen ökade trafiken till Elpriskollen lavinartat. Under fem år lyckades vi öka antalet besökare från ungefär 100 000 till 1 miljon.

ENA Energi – Tack för att du är du!

I samband med sitt årliga klimatbokslut ville ENA Energi tacka sina kunder, eftersom det är tack vare dem de fortsätter kämpa för att bli bättre.

Västerås stad – Världens bäst planerade fest

År 2050 ska Västerås nya stadsdel Mälarporten vara färdig för inflytt. Men alla som någon gång har planerat ett stort kalas vet att själva festfixandet kan vara precis lika roligt som själva festen i sig. Så ville vi att västeråsarna skulle se på sitt nya område, som världens bäst planerade fest.

KOMMUNIKATION FÖR SAMHÄLLSNYTTA

Hur kan vi hjälpa dig?

Okej, om du har läst så här långt vet du lite mer om oss. Nu är vi nyfikna på dig. Och vi är övertygade om att det bästa sättet att lära känna varandra är över en kopp kaffe. 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.