24.05.17

15:23

Hur du använder teknisk SEO för att förbättra din webbplats

Teknisk SEO är inte bara något du tänker på när din webbplats är klar – det är en integrerad del av webbutvecklingsprocessen från början. Genom att använda teknisk SEO-principer under varje steg av utvecklingen kan du skapa en sökmotorvänlig webbplats från grunden. Här är några tips för hur du kan använda teknisk SEO för att förbättra din webbutvecklingsprocess:

Förstå sökmotorernas krav från början

Innan du börjar bygga din webbplats är det viktigt att förstå vilka krav sökmotorerna har och hur du kan uppfylla dem. Detta inkluderar att ha en ren och lättläst kod, använda sökordsrika URL:er och tillhandahålla relevant och högkvalitativt innehåll.

Använd sökordsstrategi för att vägleda din design och struktur

Genom att göra en sökordsstrategi kan du få insikt i vilka söktermer och fraser dina potentiella kunder använder för att hitta din typ av innehåll. Använd denna information för att vägleda din webbplats design och struktur, inklusive sidans rubriker, meta-beskrivningar och länktext.

Optimera din webbplats för hastighet och prestanda

En snabb och responsiv webbplats är avgörande för både användarupplevelsen och teknisk SEO. Använd verktyg som PageSpeed Insights för att identifiera och åtgärda eventuella prestandaproblem på din webbplats, såsom långa laddningstider eller stora filstorlekar.

Implementera strukturerad data för bättre synlighet i sökresultaten

Strukturerad data hjälper sökmotorer att förstå innehållet på din webbplats bättre och kan öka chanserna att visas med utökade resultat i sökresultaten. Använd verktyg som Schema.org för att implementera strukturerad data på din webbplats och förbättra din synlighet online.

Genom att integrera teknisk SEO i din webbutvecklingsprocess från början kan du skapa en sökmotorvänlig webbplats som rankar högt i sökresultaten och lockar organisk trafik till din verksamhet. Se till att du tar hänsyn till sökmotorernas krav och bästa praxis från början och du kommer att vara ett steg närmare framgång online.

Behöver du hjälp att hitta rätt typ av webbyrå?

Prata webb med Johan

Boka in 30 minuter när det passar dig

Johan Tervald
Affärsområdeschef Web
johan@haus.se
070 730 05 27

Prata webb med Johan

Boka in 30 minuter när det passar dig

Johan Tervald
Affärsområdeschef Web
johan@haus.se
070 730 05 27