24.05.17

15:24

En guide till att använda schema.org för att öka din synlighet på sökmoter

Att använda strukturerad data med Schema.org-mikrodata är ett kraftfullt verktyg för att förbättra din synlighet på sökmotorer och få ditt innehåll att sticka ut i sökresultaten. I denna guide kommer vi att utforska hur du kan implementera och dra nytta av Schema.org för att öka din synlighet online.

Vad är Schema.org och varför är det viktigt?

Schema.org är en samling av gemensamt accepterade strukturer för strukturerad data som används av de stora sökmotorerna som Google, Bing och Yahoo. Genom att lägga till Schema.org-mikrodata på din webbplats kan du ge sökmotorer en bättre förståelse för innehållet på dina sidor och förbättra chanserna att visas med utökade resultat i sökresultaten.

Hur du implementerar Schema.org på din webbplats

  1. Identifiera lämpliga typer av strukturerad data: Börja med att identifiera vilka typer av strukturerad data som är mest relevanta för din webbplats och ditt innehåll. Det kan vara allt från artiklar, frågor och svar, och produkter till händelser och organisationer.
  2. Använd Schema.org-mikrodata: Implementera Schema.org-mikrodata på dina webbsidor genom att lägga till HTML-taggar och attribut som beskriver innehållet på ett strukturerat sätt. Detta kan inkludera att märka upp och matcha alla fält som finns i respektive posttyp så att de stämmer överns med schema.orgs strukturerade data.
  3. Testa och validera din implementation: Använd verktyg som Googles Rich Results Test för att testa och validera din implementation av strukturerad data. Detta hjälper dig att säkerställa att din strukturerade data tolkas korrekt av sökmotorer och visas korrekt i sökresultaten.

Fördelarna med att använda Schema.org

  1. Bättre synlighet i sökresultaten: Genom att använda Schema.org kan du öka chanserna att visas med utökade resultat i sökresultaten, vilket kan öka klickfrekvensen och trafiken till din webbplats.
  2. Förbättrad användarupplevelse: Strukturerad data gör det enklare för användare att hitta relevant information i sökresultaten och kan öka deras engagemang med ditt innehåll.
  3. Framtidssäkring: Genom att använda en gemensam standard som Schema.org för strukturerad data kan du vara säker på att din webbplats är kompatibel med framtida förändringar i sökmotorernas algoritmer och förbättringar i sökresultaten.

Genom att använda Schema.org-mikrodata på din webbplats kan du öka din synlighet på sökmotorer och skapa en mer engagerande och relevant användarupplevelse för dina besökare.

Behöver du hjälp att hitta rätt typ av webbyrå?

Prata webb med Johan

Boka in 30 minuter när det passar dig

Johan Tervald
Affärsområdeschef Web
johan@haus.se
070 730 05 27

Prata webb med Johan

Boka in 30 minuter när det passar dig

Johan Tervald
Affärsområdeschef Web
johan@haus.se
070 730 05 27